Officiell: Bentley Continental GT Speed

15my-gt-speed-static

Bentley precis som Rolls-Royce säljer mycket på sitt varumärke och sin otroliga elegans och lyx. Och lyx är inte direkt synonymt med vild prestanda. Detta är något Bentley skrivit om totalt. Man gjorde det på riktigt med sin sportiga coupé Continental GT. En bil som blev en galen succé och lever än idag vidare. Den senaste i upplagan är Continental GT Speed. En ännu snabbare lyxvagn än den redan kvicka Continental GT.

För att förtjäna att kalla sig Speed måste bilarna vara absolut topp på alla plan. Motorn som förövrigt är en W12 med dubbla turbo, utvecklar mäktiga 820 Nm vridmoment och kramar ur sig hela 635 hästkrafter. Tillräckligt för att skjutsa detta ekipage hela vägen upp till 331 km/h vilket inte bara är mer än någon annan Bentley före den, utan det är även högre toppfart än Ferrari 458 Italia!

Men tro inte för allt i världen att du kommer svettas och bli livrädd påväg till bilens toppfart som du i en superbil ofta kan bli. Nej här är du chef över en Bentley och det är en bil som rår om dig och ser till att du i bästa möjliga skick och humör färdas i bak eller framsätet. Invändigt är det endast det bästa som är gott nog. Läder av den högsta kvaliteten och kolfiber pryder bilen. Kolfiber är något du normalt inte hittar i Bentleys bilar men just när det kommer till Speed versionerna brukar kolfiber konkurrera ut ovanliga träslag för viktens skull. I bilens stolar står det Speed i nackstöden.

Utseendemässigt är det smakfulla ändringar som gjorts i form av lite mer effektivt bodykit runt om. Inte någon extrem skillnad men det har den effekten Bentley är ute efter. Continental GT Speed får även aningen mörkare lampor och fälgar jämfört med sina lite snällare syskon för att ge den en lite argare look. Röda bromsok ger bilen en liten grutta attityd och bilens nya namn Speed finns utskrivet i form av små brickor bakom bilens framdäck. Fälgarna är som ni kanske ser nya och aningen större. Numera 21″ stora.

Bilen finns både som GT alltså coupé och GTC där bokstaven C står för Cabriolet. Prismässigt vet jag inte var detta kalaset hamnar. Men jag slänger ur mig 1,9 miljoner kr utan att veta något. Ren chansning!

 

Annonser