Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Elisabeth Junek

prewar-racing-389.jpg_1928_targa_florio_-_elisabeth_junek_bugatti_35b_5th_2_display-610x250

Den som följer Bugatti vet att företaget är på sluttampen av produktionen av den legendariska Bugatti Veyron. Nyligen skrevs det vilt om att man har 40 bilar kvar att bygga och sälja innan en ny bil kan komma. Problemet är att Bugatti stött på lite problem när det gäller att sälja de resterande bilarna.

Bugattis plan är att släppa 6 olika versioner av världens snabbaste cabriolet. Alla sex ska bära namnet av en legendarisk person som har något med Bugatti att göra. Tre versioner är släppta, Jean Bugatti, Meo Costantini samt Jean-Pierre Wimille. Alla tre med band till respektive personlighet. Dessa band knyts samman i form av färger på bilarna, motiv i bilens inredning etc.

Den senaste versionen som kommer att släppas på bilsalongen Genève heter Elisabeth Junek. Det är namnet på en dam med klös vill jag lova.

Elisabeth Junek var en kvinna som tävlade i en Bugatti-blå Type 35B och hennes mest kända lopp var Targo Florio 1928 då hon hade loppet i sina händer. Hon ledde med förare som Alberto Divo och Giuseppe Campari tätt bakom. Tyvärr stötte hon på tekniska problem och förlorade placeringar. Trots detta hade hon vunnit tusentals hjärtan med sin körning och blev hyllad hemma i tjeckoslovakien som en vinnare trots att hon faktiskt slutade utanför pallen på en femte plats.

Exakt hur Bugattis 4:e legend Veyron ser ut vet vi inte än, men så fort något släpps eller läcker ut kommer jag självklart skriva om det. Och glöm inte att jag och en kompis åker ner till mässan den 6:e mars så egentagna bilder på bilen kommer garanterat finnas i dagarna efter.

En snabb påminelse om vad Bugatti baserar sina legends på! Varje version av legends bilarna bygger på Bugattis snabbaste cabriolet någonsin. Den rekordhållande Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. Bilen som med sin W16 motor på 8 liter bestyckad med fyra stycken turbo har körts 408 km/h utan tak. Det är ett rekord Bugatti fortfarande kan skryta med! Bilarna utvecklar 1200 hk och hela 1500 Nm vridmoment.