Lamborghini Aventador LP1200-R Concept – Håll i hatten!

LamboCARS photography

DMC har gjort sig kända på senare dagar genom att man var tidig att ge sig på Aventador. Designen man kom på var i korta drag väldigt likt Murciélago LP670-4 SV. Men sen dess har man lovat att bygga en hel del olika versioner av Aventador. De senaste som visserligen endast är ett koncept knäpper det mesta på fingrarna rejält!

Bilen heter Aventador LP1200-R och är det tveklöst sjukaste försöket att förbättra Aventador. Som vanligt är siffrorna 1200 i runda slängar bilens effekt. Den utvecklar drygt 1200 hk tack vare att man smällt på dubbla turbo. Detta översätts i sin tur till rejält förbättrad prestanda. 0-100 km/h är historia efter 2.3 sekunder och du seglar vidare i din vansinnesfärd tills nålen passerat 375 blås! Det är siffror som är svåra att greppa nästan!

Detta koncept är tänkt till de kunder som i princip har oändligt med deg på sitt konto och trots detta inte kan köpa sig en Veneno. Bilens pris är riktig Veneno-klass på, $2,500,000 är det beräknat. En siffra som känns näst intill bisarr men som för en del människor är bilpengar. Och likt de personerna som fick köpa en Veneno så får de som bestämmer sig för en av dessa (om den byggs) en av världens mest extrema bilar. Och det är värt mycket för de ruskigt rika!

LamboCARS photography