Lamborghini Aventador Edizione GT – DMC är tillbaka

139

DMC är ett företag som trimmar och stylar lyxiga bilar. Den senaste tiden har man gjort sig känd bland oss Lamborghini-fantaster genom att utveckla kit till Aventador. Nu har man släppt ett gäng teasers som ger oss en liten inblick i vad som komma skall. Lamborghini Aventador LP988 Edizione GT heter skapelsen.

Bilen som inte är släppt än utan bara teasas, ska enligt planen få en liten bomb bakom föraren i form av en rejält trimmad version av ”tolvan” som tjänstgör i Aventador. I vanliga fall klämmer man från fabrik ur 700 hästkrafter, nog för att ge bilen maffig prestanda. Men DMC verkar vilja mer! Om man ska tro siffran på den lilla brickan framför bakdäcket, som läser LP 900-4 så är det en 200 hästars höjning från original. Vad detta gör för bilens redan vassa 350 km/h toppfart och 0-100 km/h på 2.9 sekunder är oklart i dagsläget. Men en sak är säker, kramar man fram mer än en Mercedes SLK 200 i effekt utöver de redan pigga 700 Lamborghini ger dig, så kommer bilens prestanda påverkas åt det positiva hållet! Det finns även möjlighet att DMC kommer erbjuda två modeller där LP900-4 är lillebror. För tittar man noga på bilden från sidan så läser samma bricka LP988-4. Detta skulle kunna betyda en ännu vassare version med hela 988 hk kommer gå att beställa. Eller också så kanske folket bakom bilderna satt med en bag in box medan man slängde ihop bilderna.

Vad vi däremot vet är att Lamborghini Aventador LP988 Edizione GT kommer vara något brutalt! Runt om har bilen influenser av Lamborghinis värsting; Veneno. Ta bara bilens motorlucka som ligger över den skrikande V12:an. Designen påminner skarpt om den på Lamborghini Veneno. Och bak där de numera dubbla utblåsen sitter har man ytterligare en Veneno-style detalj. Utöver dessa detaljer är bilen utsmyckad med kolfiber från topp till tå. En av marknadens fetaste spoilers sitter bak på bilen. Kjolar runt om bilen i kolfiber ger både en galet arg look, samtidigt som det hjälper till att suga ner bilen mot marken för bättre vägegenskaper. Och tittar man lite närmare noterar man lite luftintag och detaljer som man inte är van vid. Bland annat kan man notera att bilens lampor är rödmålade.

Det hela är ett imponerande bygge som DMC skapat. Frågan är när det släpps och var. Jag hoppas självklart på Genève International Motor Show 2014. Men det är väldigt liten chans. DMC har nämligen aldrig ställt ut där de åren jag varit där.