Världens snabbaste poliskår – Hittas i Dubai

Dubai Polis 12C

Polisen brukar ofta köra vardagliga bilar. I Sverige till exempel kör polisen ofta Volvo och Saab. På senare tid har tyska märken dykt upp i form av BMW 5-serie och Mercedes E-klass. Men än har vi långt till att kunna stoltsera med världens snabbaste poliskår. Den platsen har Dubai snott från Italien med besked.

Den italienska polisen har sen en tid tillbaka som de flesta vet haft ett gäng Lamborghini Gallardo. Men det är inte någonting jämfört med vad polisen i Dubai har att använda. Kåren i Dubai har allt från en Ford Mustang till Aston Martins exklusiva och extrema One:77. Och nu har man fått tillökning i familjen lagom till jul…

Den nya bilen som ska jaga skurkar i den lilla staden är en McLaren 12C. Och med tanke på hur trafiken i Dubai utgörs av en stor del extrema superbilar, så är det kanske den bästa medicinen! Med en V8 med dubbla turbo på 625 hk passar bilen perfekt att stoppa fortkörare! Bilen klarar 325 km/h och kan stå vid vägkanten och accelerera upp till 100 km/h på 3 sekunder.

Förutom en Ford Mustang, Aston Martin One:77 och McLaren 12C har poliskåren i Dubai en 700 hästkrafter stark Lamborghini Aventador som har tro det eller ej, ännu värre prestanda än McLaren. Man har även en BMW M6 Grand Coupé, Mercedes-Benz SLS AMG, Ferrari FF, Chevrolet Camaro, Audi R8, Bentley Continental GT, Mercedes-Benz SL63 AMG, Nissan GT-R samt Brabus G63 AMG. Jag har säkert till och med missat någon! Det är tveklöst världens galnaste poliskår. Men så är Dubai känt för att vara over the top när det gäller det mesta. Man har världens största shopping center, världens högsta byggnad, världens lyxigaste hotell…Ah du förstår, allt är världens någonting…

Nedan följer ett galleri med Dubais galnaste polisbilar, vilken skulle du minst gärna bli stoppad av, eller kanske snarare helst? Det är ju trots allt ett gäng skönheter allihop!