Lamborghini – Vad har vi att vänta?

LAMBORGHINI-HURACAN-1-642x336

Att Lamborghini har något på gång är det inte många som undgått. Men vad är det? Det mesta pekar åt att det rör sig om en efterträdare till den nu pensionerade Gallardo. Det skulle vara logiskt eftersom Gallardo officiellt är ur produktion nu efter tio år och 14022 exemplar, mer än halva Lamborghinis totala produktion sedan starten för 50 år sedan!

Vad än Lambo planerar så har man gjort en serie klipp på ungefär 4 minuter styck. Det är fyra klipp och det hela går ut på att tre killar vill försöka till vilket pris som helst ta sig in på Lamborghinis fabrik i smyg och se bilen innan någon annan! En gång i veckan kommer klippen ut och nyss släpptes nummer tre. Jag tänker inte avslöja några detaljer utan dom får ni se själva. Lamborghini har skapat en hemsida som heter http://www.hexagonproject.com där man kan följa det hela.

Rykten säger att det handlar om en ny Baby-Lambo som förmodligen får namnet Hurucán. På spanska är detta orkan och enligt Maya indianerna är det en guden för eld, storm och vind. Men allt detta spelar mindre roll än det faktum att Huracán är namnet en tjur burit. Enligt Lamborghinis namn-tradition passar detta bra. Att tjuren i fråga dessutom var extremt farlig gör det hela ännu mer passande! Århundradets tjur kallades den, bara en sån sak.

Lamborghini håller just nu att finslipar bilen och man siktades förra veckan på väg norrut i Sverige. Förmodligen ska bilen vintertestas. 

Om det rör sig om en efterträdare till Gallardo kan vi räkna med en bil som delar mycket utseendemässigt med sin storebror Aventador. Motorn väntas vara samma som den som sitter i utgående Gallardo men med en del ny teknik. Det talas om runt 600 hästkrafter.

Lamborghini väntas släppa bilen på bilsalongen i Genève i maj.

Annonser