Zlatan Ibrahimovic – Vad har han i garaget?

zlatan

När man är en av världens bästa fotbollsspelare och har vunnit guldbollen tio gånger kan man unna sig lite leksaker. Zlatan Ibrahimovic är den som sätter Sverige på kartan i fotbollsvärlden och han gör det inte bara på plan. Hans intresse för bilar är stort. I garaget hittar vi allt från en Volvo C30 till en Ferrari LaFerrari.

Intresset för bilar har hängt med Zlatan igenom hans karriär och han har hunnit skaffa en maffig samling. Nedan följer en lista på de bilar som Zlatan ägt genom åren.

zlatan-volvo

 

Volvo C30 T5 – Det må vara en vräkig småbil från Volvo, men jämfört med Zlatans andra bilar är det en riktig vardagsbil.

 

 

 

 

ferrari-f430-422290_77964821

 

Ferrari F430 Spider – Oklart om Zlatan fortfarande har kvar sin 430 Spider, men han är en Ferrari-galning så det skulle inte förvåna mig.

 

 

 

 

El-Ferrari-Enzo-de-Ibrahimovic-1

 

Ferrari Enzo – Zlatans absolut vassaste bil. I Zlatans bok kan man läsa att han fick den som en deal när han skrev på för Inter. Han fick en av de sista exemplaren och fick lova Ferraris VD Luca Cordero di Montezemolo att han aldrig skulle sälja bilen.

 

 

 

 

10279_6_max

 

Lamborghini Gallardo – Zlatan ska enligt rykten ha en Lamborghini Gallardo som matchar hans fotbollsskor. En lila/rosa Lamborghini Gallardo. Säga vad man vill om färgen…

 

 

 

2007-audi-s8-10_460x0w

 

Audi S8 – Zlatan äger minst två Audi-bilar. Den senaste kommer jag berätta mer om senare i detta inlägg. Han äger iallafall en Audi S8. Det är en värsting-version av Audis lyxbil A8. Den har en V10 motor på runt 500 hk. Samma motor som i hans Lamborghini förresten.

 

 

 

 

porsche-997-814566_24448753

 

Porsche 911 Turbo – En bil som blivit utsedd till världens bästa bil en gång i tiden. Zlatan ska dock ha sålt sitt exemplar för att han var rädd för den. I bilens insteg står det Zlatan med stora bokstäver.

 

 

 

 

743682423

 

Maserati Gran Turismo MC Stradale – Den vassaste versionen av den våldsamt vackra Maserati Gran Turismo. Med extra effekt och mindre vikt är det en riktigt vass GT-bil.

 

 

 

 

Porsche-Carrera-GT-Front-View

 

Porsche Carrera GT – En av världens bästa superbilar. Porsches kanske bästa bil någonsin och med en V10 motor som skriker värre än vildvittrorna i Ronja rövardotter.

 

 

 

 

 

Zlatan-Ibrahimovic-Audi-600x404

 

Audi RS6 – Audis mest kraftfulla kombi. En bil som med V8 bestyckad med dubbla turbo som utvecklar hela 560 hästar. Allt detta i en fyrhjulsdriven kombi som han kan ta Helena, Maximilian och Vincent på resor till Åre i eller någon annan ort där Zlatan brukar hänga. Sa jag att den gör 0-100 på 3,9 sekunder?

 

 

Zlatan in 918 edit

 

Porsche 918 Spyder – Porsches bidrag till den nya hybrid-matchen. En bil som inte bara ser dyr och snabb ut. Den är bägge. Allt som allt kramar den ut 887 hk vilket räcker för att göra 0-100 km/h på 2,5 sekunder. Det är om man väljer det lite saltare ”Weissach paketet” som ger lägre vikt och bättre vägegenskaper. Nürburgring har bilen gjort på 6 minuter och 57 sekunder. Snabbare än i princip allt du kan köpa. Bilden är på Zlatan själv i sin nya 918 Spyder. Jag lyckades se båda två när jag var på stan.


manchester-united-s-zlatan-ibrahimovic-now-drives-a-2018-porsche-911-gt2-rs-124242_1

Porsche 911 GT2 RS – Det senaste tillskottet i Zlatans vagnpark är GT2 RS. Hans är silvrig och utrustad med det exklusiva Weissach-paketet som lättar bilen med 18 kilo. Grundpriset på en GT2 RS är 2,7 miljoner kr. Ska du som Zlatan ha Weissach Pack kostar det dig ytterligare 310.000 kr. Men man får inte glömma att bilen innehar rekordet på Nürburgring för produktionsbilar. 6:47,3 minuter!

 

ferrari-laferrari-yellow-6149

 

Ferrari LaFerrari – Trenden att bygga hybrider är något Ferrari, likt Porsche och McLaren har hängt på. Deras svar heter LaFerrari, ett namn lika divigt som Zlatan själv. Därför måste självklart Zlatan ha en i sitt garage. Med en total effekt på 963 hk är det den mest kraftfulla av de tre ”hyperbils-hybriderna”. Zlatans är precis som på bilden gul. Zlatans LaFerrari är det senaste tillskottet i hans samling. En förmodligen utomordentligt bra investering.

 

 

Annonser