Officiell: Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Meo Constantini

gtspirit-bugatti-legend-meo-costantini-2

Dubai International Motor Show är igång. Bugatti passar på att lansera den tredje av totalt sex bilar av ”Legend” serien. De två tidigare har visats på Frankfurt bilsalong samt Pebble Beach i USA. 

Det var inte direkt en överraskning att Bugatti visar upp ännu en specialbil, dels eftersom märket förmodligen kommer göra det på de sex mest uppmärksammade bilsalongerna, och dels för att Bugatti har en enormt stor marknad i Förenade Arab Emiraten.

Namnet bilen bär är som vanligt nästan för långt för att säga. Legenden man valt att hylla är Meo Constantini som med en Bugatti Type 35 vann den legendariska tävlingen Targa Florio två gånger om. Han var dessutom nära bekant med Ettore Bugatti själv.

Som vanligt när det gäller en Legend-Edition är bilen från början en Vitesse, alltså en taklös version av Veyron Super Sport. Detta betyder att man har 16 cylindrar, 8 liter, 4 turbo, 1500 Nm och 1200 hk bakom ryggen.

Vad detta ger i ren hastighet är rent vansinnigt och en aning ointressant. Men siffrorna är mäktiga och lyder: 0-100 km/h på 2,6 sekunder och en toppfart på hela 408 km/h!  Det är alltså med marginal den snabbaste cabrioleten i världen.

Själva bilen skiljer sig eftersom den har en för bilen unik inredning i blått och beigt läder. Detta är sammanhållet med blå tråd. I bilens nackstöd hittar man signaturen från Meo Constantini i ljusblå tråd. Mellan de bägge stolarna har man ett förvaringsfack(tror jag) som är i mörkblått kolfiber med en bild av banan där Meo vunnit två gånger. Den finns även under bilens enorma spoiler. I dörrarna har man med hjälp av laser graverat in motiv som föreställer Meo Constantini i sin Bugatti Type 35. Det är olika motiv på förar samt passagerardörren. 

Bilens exteriör är ljusblå och krom silver. Den blå färgen är vad jag själv kallar Bugatti-blå och skall påminna oss om Frankrikes racingfärg back in the days.

Själva färgkombinationen påminner mycket om en redan existerande Grand Sport, dock inte Vitesse. Den heter Centenaire. Men de skiljer sig åt eftersom den här kärran har färgerna ordnade på ett annorlunda sätt. Meos signatur hittar man även på bilens tanklock förresten.

Den här bilen är så dyr som den ser ut. Det kommer endast tillverkas tre stycken med ett styckpris på 1,7 miljoner pund vilket översätts till ungefär 17635630 svenska kronor. Trots att detta pris inte innehåller lokala skatter och avgifter så kommer alla tre bilarna sälja slut, det är garanterat!

Via: www.gtspirit.com

Annonser