Porsche 911 Turbo S vs Lamborghini Gallardo LP570-4 Squadra Corse

L vs PTvå bilar, liknande prestanda, ungefär lika dyra, men ack så olika! Porsche 911 Turbo S går in i ringen och möter den värsta, vassaste, mest skoningslösa Lamborghini Gallardon som världen skådat. Vem är snabbast? Tyska Sport Auto har svaret!

Lamborghini Gallardo är minsting Lambon, men tro inte för allt i världen att den är snäll för det. I dess senaste och sista form är den så nära en racingbil man kan komma. Motorn är Lamborghinis V10:a som i olika trim tjänstgjort i alla Gallardo-bilar genom åren. Den sista, värsta versionen heter Squadra Corse vilket är namnet på Lamborghinis tävlingsavdelning. Bilen klarar 320 km/h som max och sprintar från stillastående till 100 km/h på blixtrande snabba 3,4 sekunder. 

Ganska imponerande siffror från Italienaren, men tysken den möter har siffror som faktiskt på pappret är ännu vassare!

Porsche (991)911 Turbo S är den senaste i Porsche 911 Turbo historia. Och den är vassast någonsin. Maximalt kramar den i sammanhanget lilla 6-cylindriga motorn ut 560 hk och ett imponerande vridmoment på hela 750 Nm. Lägg ihop detta med ett gäng feta däck och fyrhjulsdrift och bilen klarar 0-100 km/h på 3,1 sekunder. Dubbla hastigheten är förbi på 10,3 sekunder. Porsche har lagt ner många timmar på att trolla med bilens aerodynamik. Den kanske mest häpnadsväckande detaljen är att bilen faktiskt är fyrhjulsstyrd. Bakdäcken styr alltså bilen för att ge den bättre vägegenskaper. Men Porsche nöjer sig inte där. Lite överallt på bilen hittar man bilens ess i rockärmen. Spoilers som kan fällas och gömmas efter behov är bara ett exempel. Men räcker all denna trollkonst för att rå på Lamborghinis värsta och galnaste version av företagets absolut mest lönsamma bil någonsin. Med över 13,000 byggda exemplar står Gallardo för runt 50% av alla producerade Lamborghini-bilar någonsin! 

Vem tror du vinner? Den kirurgskarpa toppmoderna Porsche 911 Turbo S eller den vilda vulgära Italienska ”Payboyen”?

Klicka HÄR och spänn fast dig!

 

via: www.sportauto.de