Officiell: Porche 918 Spyder – Here at last!

porsche-918-spyder-1

Det har varit på gränsen till man man trott Porsche gett upp sin 918 Spyder. Men nu är den äntligen färdig och redo att visa upp sig på riktigt på Frankfurts Motor Salong 2013.

Det har länge spekulerats i hur en produktionsklar 918 Spyder skulle utrustas. Nu vet vi exakt. Motormässigt handlar det om en V8:a på 4,6 liter som stoltserar med att vara den mest kraftfulla motorn Porsche någonsin byggt. Men förutom dess 608 hästar har man även två elmotorer per axel att leka med. Tillsammans kan man plocka ut en bit över 880 hästar. Effekten fördelas på bakhjulen genom en 7-växlad PDK-låda. Det häftiga med 918 Spyder är att de fyra elmotorerna antingen kan driva bilen helt på el via alla hjul eller ge bilen extra boost tillsammans med V8:an.

Porsche har lovat att inte släppa bilen förrän man satt en galen tid på Nürburgring. Och nu har man minst sagt hållit vad man lovat! Den har nämligen kört runt banan på rekordsnabba 6:58 min. Tiden i sig säger inte speciellt mycket. Men jämfört vi med andra gatulegala bilar som man faktiskt kan använda så hittar vi Gumpert Apollo S närmast efter. Den klarar banan på 7:11 min. Först nu börjar man inse att vi har att göra med en ruggigt snabb bil. Men det som får iallafall mig att nästan trilla av stolen är att Porsche 918 Spyder är snabbare runt Nürburgring än Ferraris banbil 599XX.

Nåväl Porsche 918 Spyder är iallafall här och det är väl det viktigaste!

Annonser