Mansory F12 La Revoluzione

mansory-f12-la-revoluzione-2-640x424

Mansory är ett tuningföretag som aldrig gör något litet och mesigt! Nej ska Mansory ge sig på en bil så ska det märkas. Det är något man blir övertygad om när man ser deras senaste försök att förädla Ferrari F12 Berlinetta.

Mansory har inte sparat på krutet det minsta på bilen som man kallar Mansory F12 La Revoluzione. I grund och botten är det en Ferrari F12 Berlinetta. Men det är så lite kvar som är original att man knappt kan känna igen den.

Det mest uppenbara som slår en direkt är extreriören. Bilen har nu en kaross som saknar färg och istället är i naket kolfiber som har någon blodröd/rost ton i sig. Bilen är dessutom utrustad med bodykit och fet spoiler på bakluckan. På taket kan du till och med hitta ett luftintag. Två enorma ellipsformade avgasrör har installerats vilket vittnar om att effekten kanske är fixad med. Men motorn kommer jag till om en liten stund.

Bilen rullar på nya fälgar som är av storleken enorma! 21 tum fram och 22 tum bak för att vara exakt.

Interiören går i kolfiber och rött samt gult på några ställen här och var. Kanske inte den mest stilfulla interiören jag sett, men det är garanterat en av de mest exklusiva som någonsin satts ihop.

Men vad är en trimbil utan en motor? Mansory ville vara säkra på att deras produkt inte saknade något. Därför smällde man på två stycken turboaggregat och mixtrade med bilens ECU. Man får inte glömma bilens nya avgassystem som jag tidigare nämnde. Effekten har sprungit iväg rejält. Ferrari F12 Berlinetta har original 740 hk. Mansorys F12 däremot har 1200 hk och hela 890 Nm vridmoment. Man har putsat prestandan på bilen, kanske inte fullt lika mycket som man kan tro men man har iallafall tagit ner bilen under 3 sekunder från 0-100 km/h. Och Toppfarten är höjd till totalt onödiga 370 km/h.

Nåväl om vi lägger ihop allting. En Ferrari F12 Berlinetta, en total ombyggnad i motor, inredning samt exteriör. Vad får vi då? Tja, vilken människa som helst kan inse att vi får ett otroligt kalas. Men till alla kalas kommer alltid notor. Just denna ligger på 1,3 miljoner Euro…