Hamann Nervudo

hamann-nervudo-9

Frankfurt bjuder på en hel del smaskig tuning. Här har ni Hamann’s version av Aventador som man döpt till Nervudo.Det är en skapelse som ser sådär rå och grym ut som en Lamborghini skall och bör göra! Bilen är utrustad med ett bodykit som ger den redan i original råa Aventador en ännu grymmare look. Framifrån ser bilen inte allt för annorlunda ut. Man har en ännu vassare front och en ny tvådelad splitter som förbättrar bilens aerodynamik ytterligare. På taket hittar vi ett luftintag som är gjort av kolfiber. Bak hittar vi den största förändringen på bilens yttre. En stor maffig spoiler poserar nu på bilens akter och hjälper till att brotta ner bilen mot marken vid frisk körning. En extremt maffig diffuser i kolfiber sitter nu bak som inte bara har en funktion utan ger även bilen en galen look. Nya fälgar sitter på bilen 20 tum fram och 21 bak. Däcken är 255/30ZR20 fram och hela 355/25/ZR21 bak. Pirelli är det självklara valet av däck.

Motorn är inte fullt så galet trimmad som man kan tro. Man har endast fixat med bilens ECU så att bilen nu levererar 750 hk. Lika mycket som Lamborghinis egna Veneno. En detalj som förövrigt är riktigt Lamborghini är att man har satt på en ljuddämpare som fungerar som eldkastare. Inte för att Lamborghini Aventador är känd för att spara på eldsprutningen, men mer är aldrig fel.

Invändigt går allt i orange och svart likt utsidan. Ratten har blivit väldigt ”in your face” och center konsolen är i orange kolfiber istället för plast som den är som original i Aventador. Även runt om instrumenten har vi orange som tema. Stolarna har fått sig orange alcantara i mitten medan sidorna som ska hålla fast dig när G-krafterna ökar i sidled är i svart läder.

Allt som allt är jag väldigt imponerad av bilen. Om jag ska ta och klaga på en sak är det väl de två icke passande hålen på var sida om bilens emblem i fronten. Förutom detta har Hamann lyckats fånga Lamborghinis vilda lekfulla design perfekt.

Annonser