Officiell: Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Jean Bugatti

35

För ett par dagar sedan släpptes en teaser på vad Bugatti skulle visa upp på bilmässan i Frankfurt. Och nu är den officiell!

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Jean Bugatti, säg det namnet tio gånger så fort du kan när du just vaknat! Egentligen är det inte så mycket som är nytt jämfört med andra Veyrons. Men några intressanta detaljer kan jag nu dela med mig av. Först och främst är bilens exteriör svart kolfiber som har ett skimmer i sig av brunt. Fälgarna är av modellen vi hittat tidigare på Sang Noir och är svarta och silver. Inredningen går i brun och beige och en detalj jag själv föll för direkt hittar man i lädret på insidan av dörrarna. Där har man nu i lädret gjort en silhuett av Bugatti Type 57 SC Atlantic. Den mest värdefulla Bugattin i dagsläget och inte bara det. Den anses dessutom som en utav världens vackraste bilar. En exklusiv detalj är att bilens grill samt emblem är tillverkat i platina. Detta bidrar nog däremot ytterst lite till bilens pris som ligger på 2.28 miljoner euro. Totalt kommer tre exemplar byggas av Bugatti Veyron Jean Bugatti.

Förutom detta är det väl inte så värst mycket nytt om man ska vara ärlig. Men Bugatti är ju såna att dom bygger ändlösa versioner av Veyron. Noterbart är att vi kan vänta oss fyra till versioner av Veyron som alla bär olika namn av legender inom Bugatti. Och fortsätter det lika bra som det startat är jag på tåget!

Annonser