Officiell: Bentley Continental GT V8 S

Bentley Continental GT V8S, Spain, 2 & 3 July 2013

Bentleys extremt lyckosamma coupé har länge varit en riktigt vass bil både kvalitetsmässigt men även prestandamässigt. I dagsläget kan du välja på allt från den lilla V8:a versionen till den pampiga Speed versionen som har en W12-motor. Men steget från lilla V8:an upp till W12-versionerna är nu smalare än någonsin. Bentley har nämligen släppt en V8 S-version.

Det som gör S-versionen annorlunda är att den har mer effekt och självklart även bättre prestanda. Modellen går att få både som coupé och även som GTC-version vilket innebär att den är cabriolet. Bägge karosstyperna får 21 extra hästkrafter vilket gör att det hela landar på 521 hk. Prestandan förbättras som jag tidigare lovat på följande vis. Toppfarten är uppskruvad till 309 respektive 308 för coupén ch cabrioleten. Sprinten till 100 blås är över på 4,5 sekunder medan samma färd i den cabbade versionen går på 4,7 sekunder. Bentley Continental GT V8 S är sänkt med 10 mm jämfört med den vanliga V8:an.

Viktmässigt har vi inte direkt att göra med en liten lätt Caterham. Men då får vi å andra sidan en hel värld av lyxigt trä och väldoftande läder att gotta oss i. Detta gör att bilens tjänstevikt är 2.295 kg medan cabriolet väger in på hela 2.470 kg. Detta på grund av att en cabriolet måste förstärkas och därmed väger mer.

Sugen? Bilen har premiär på Frankfurts bilsalong nu i mitten av September. Prismässigt vet vi inte än vad den hamnar på. Men i Sverige är det Autoropa som säljer Bentley. Deras nyöppnade lokal på Grev Turegatan 5 är något jag varmt rekommenderar.

Annonser