Maybach 62s Landaulet – Kungen av lyx

Maybach_62S-L-Study_111_1024x768

Tyska Maybach är som ni förmodligen vet döda. Därför tänkte jag hylla företaget som återuppstod och satte skräck i Rolls-Royce och Bentley.

Modellutbudet hos Maybach var två huvudsakliga modeller. Först och främst lillebror 57. En lyxbil som med sina 5,7 meter var mäktig och räckte gott och väl för de flesta. Sen hade man även storebror vid namn 62. Den var i det närmaste en limousin med sina 6,2 meter. Bägge var utrustade med en V12:a med dubbla turbo. Ville man ha en lite snabbare modell så fanns båda som ”S”. Då fick man lite mer prestanda. Men kungen av modellerna hette Maybach 62s Landaulet. Den tänkte jag presentera lite närmare nu.

Maybach 62s Landaulet är en av de absolut sjukaste lyxbilarna du kan tänka dig. Den fokuserar på invändig lyx till en nästan pervers nivå. Bilen har svart läder i framsätet. Bakom ryggen finns en avskärmningsfunktion som gör det möjligt att skärma av från föraren om man sitter i baksätet, och det är det du vill göra! Baksätet består av två fåtöljer i vitt läder. Framför dig har du inte bara en avskärmad liten hytt utan även TV-skärmar, du har champagnekylare, bord du kan fälla upp som är gjort utav granit med guldinlägg. Men det som gör miljön i baksätet är stolarna. Som jag tidigare nämnde är det som fåtöljer. Du har massage, värme, ja du kan till och med fälla stolarna så att du näst intill ligger ner helt.  Detta är möjligt tack vare det enorma benutrymmet man har bak. En unik detalj som härstammar från 20-30-talet är att bilen har ett litet tak i tyg du kan fälla. Endast för baksätet självklart! Det är även just detta som gett namnet Landaulet.

Bilen började som ett koncept utan tanke på att byggas på riktigt, men man fick ett antal beställningar så man byggde en handfull bilar. Den ende jag känner till som har en Maybach 62s Landaulet är artisten och producenten Birdman.

Priset för denna lyxklump? $ 1,350,000. Jämfört med vanliga 62s så är skillnaden enorm. $ 432,250 kostar en Maybach 62s. Men jag tror inte den lilla grupp som köpte sig en Maybach 62s Landaulet tänkte allt för mycket på prislappen.

Annonser