Lamborghini Gallardo LP570-4 Super Trofeo Asia

imageLamborghini är mitt absoluta favoritmärke när det kommer till superbilar. Därför brukar jag alltid stå bakom dem och försvara deras beslut. Men hela cirkusen med Gallardo har fått till och med mig att tröttna en aning. För ett par veckor sedan lanserade man LP570-4 Squadra Corse, en bil som i korta drag är en Super Trofeo Stradale men byggd på den ansiktslyfta versionen av Gallardo. Efter nästan 30 olika versioner på de tio åren bilen levt kändes det som dödsstöten. just därför att spionbilder på efterträdaren duggar allt tätare. Men ytterligare en version finns att köpa. Eller inte riktigt, bilen är nämligen endast avsedd för asien och finns endast i tre exemplar.

I grund och botten är detta en Super Trodeo Stradale, skillnaden är att den bara finns i gul. I övrigt är det samma bil vilket innebär att det är den mest trimmade versionen av V10:an som tjänstgör som motor. Man har 570 hk att leka med som skickas via en 6-växlad E-Gear låda till alla fyra hjulen. 0-100km/h är över på 3,4 sek. Toppfarten är 320 blås vilket bör räcka.

Noterbart är att bilen är baserad på ”gamla” Gallardon. Precis som Super Trofeo Stradale. Det gäller dock inte Squadra Corse som ni vet.

Annonser