Officiell: Ferrari 458 Speciale

image

Ferrari har länge jobbat på en mördar-verion av 458 Italia. Länge talades det om ett tilläggsnamn som skulle vara Monte-Carlo. Det visade sig vara fel. Namnet blev istället Ferrari 458 Speciale. Den som kan sina Ferrar-bilar vet att det handlar om en förbättrad version av den redan episka 458 italia. 

Vad är då nytt? Bilen är både estetiskt ändrad och rent motormässigt. Om vi börjar utvändigt har bilen fått förbättrad aerodynamik i form av omdesignad akter, ny front,  ett stort luftintag i motorhuven och lägre sidokjolar. Allt vad man kan tänka sig att Ferrari kan hitta på har man alltså utrustat bilen med.

I bilens motorrum hittar vi samma V8 på 4,5 liter som vanligt. Oroa er inte, den är självklart trimmad. numera utvecklar ,motorn hela 605 hk. Det gör att bilen i Speciale-kostym klarar 0-100km/h på 3 sekunder blankt. Den dubbla hastigheten är avklarad redan efter 9,1 sekunder. Ingen siffra på vad den toppar finns än, men det lär vi få veta inom kort. Ferraris testbana Fiorano klarar bilen på 1’23″5 sekunder. Hela 1,5 sek bättre än 458 Italia och bara en halv sekund långsammare än F12 Berlinetta.

Ferraris dietister har hjälpt till att få ner bilens vikt till 1290 kg. En minskning jämfört med Italia på hela 90 kg. Detta har man klarat att göra genom att byta läder mot lättare material och man har satt in ännu mer kolfiber i bilen. 

Premiär för bilen sker på Frankfurts bilsalong i september. Fyra år efter Ferrari 458 Italia hade premiär på samma mässa. Räkna med trängsel hos Ferrari!

 

Annonser