Laraki Designs Epitome Koncept

image

Det finns ett bilföretag som få hört talas om. Företaget är från Marocko och heter Laraki. Tidigare har man försökt bygga och sälja en modell vid namn Fulgura, ett namn som på svenska låter osportigt som tusan.  Man lyckades likt många andra små extrema företag dessvärre inte sälja hem bilen till rika kunder. Men nu har man iallafall bestämt sig för att hoppa på hästen och försöka igen. Denna gången med en bil som i dagarna visades på bilutsällningen Pebble Beach i Kalifornien.

Den här gången verkar man sikta på att sno åt sig kronan bland alla hyperbilar. Det talas nämligen om en eventuell produktionsmodell med siffror som skrämmer slag på det mesta. Eller vad sägs om: 1750 hk tack vare en trimmad V8 med dubbla turbo, en vikt på runt 1500 kg och en prislapp som doftar Bugatti och Koenigsegg på långa vägar, nämligen $2.000.000.

Vad bilens prestanda skulle bli är oklart. Men mycket talar för att den klarar runt 400 km/h och 0-100km/h på låga 3 eller strax under 3 sekunder

Det som gör bilen extremt annorlunda är att den har två bensintankar. Den ena kan fyllas med vanlig bensin medan den andra fylls med 100 oktan bränsle. Kör man på den vanliga bensinen är effekten som max 1200 hk. Det är när man använder allt bilen har att dricka som den klarar att producera alla 1750 hk.