Spyker B6 Venator – Klär av sig på Pebble Beach

21069108481210603958

Ett av årets höjdpunkter är Pebble Beach. Ett evenemang i Kalifornien som varje år lockar till sig både vansinnigt dyra klassiker och även de allra nyaste och fräschade som världens vassaste biltillverkare har att erbjuda. Holländska Spyker lovat att man ska visa en taklös version av Spyker B6 Venator, bilen som hade premiär förra året på Genève. Än så länge finns bara en bild som knappt avslöjar något. Lite som den första bilden på coupén. Nåväl utseendemässigt lär bilen vara lätt att placera som en Spyker. Personligen tyckte jag inte om bilens bakparti. Men det är en smaksak.

Det som gör en Spyker älskvärd är bilens kvalitetskänsla invändigt och nästan perversa detaljer. Invändigt är det aluminium och läder som gäller. En blandning som känns marin eller som tagen ur ett gammalt andra världskriget-flyg om något. Växelspaken är känd för sin perfekta design och att den är helt synlig. Inget är gömt, något unikt och hyllat av bilälskare.

Eftersom bilen som cabriolet inte visats än, så kan vi inte till 100% vara säkra på att motorn är den samma som i coupén. Det vore otroligt om det inte var så, men man vet ju aldrig. Vad vi vet är om bilen delar motor med coupén så är det en V6:a som utvecklar 375 hk. Precis på gränsen för att få intresse här på ”Sveriges snabbaste bilblogg”.

Annonser