Ferrari 458 Monte Carlo – Testas för fullt

ferrari-458-monte-carlo-front-640x429

Ferrari 458 Italia är en utav de absolut mest hyllade bilarna de senaste åren. Men det händer saker på marknaden och ärkerivalen Lamborghini släpper förmodligen snart efterträdaren till Gallardo, det lär bli en seriöst galen bil. Ferrari måste matcha med något. Därför sätter man ihop en lättad och trimmad version av 458 Italia. Bilen sågs nyligen maskerad på Maranellos gator. Bilen förväntas precis som Lamborghinis Gallardo-efterträdare göra debut på bilsalongen i Frankfurt i September. Hur det blir med den saken återstår att se.

Motormässigt lär det röra sig om en något trimmad version av åttan som ligger och väntar på signal från högerfoten att fullständigt explodera. Det talas om cirka 600 hästkrafter och förmodligen lättas bilen med hjälp av kolfiber eller andra lättviktsmaterial.

På de två bilderna som tagits av bilen kan vi se att bilen är täckt fram och bak av en svart och vit plast. Förmodligen är bilens front omgjord för bättre luftmotstånd och smidigare kylning. Baktill ser vi att de tre F40-style avgasrören är utbytta mot dubbla rör som påminner om dem som vi hittar på Ferrari F430 Scuderia. Noterbart är även att fälgarna på bilen är något nytt. Förmodligen några lättare som släpps med bilen.

Prismässigt lär det handla om en bil mellan två och tre miljoner. Det gör att den blir prismässigt en Aventador-närmande bil. Och de territoriet inkräktar man inte på om man inte är säker på att man är säker på att man är beväpnad till tänderna.

Annonser