Officiell: Bugatti Grand Sport Vitesse Legend Jean-Pierre Wimille Edition

E1742215CDA9F452FB5CF8F0E1638E_h498_w598_m2

Bugatti är mästare på att göra versioner av Veyron. Den senaste bilen är baserad på Veyron Vitesse som är en trimmad cabriolet-version av Bugatti Veyron. Namnet är bland de längre namnen i bilvärlden: Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Legend Jean-Pierre Wimille Edition. Nästan så att man får skrivkramp bara av namnet!

Nåväl det är en bil som hyllar en utav Bugattis legendariska dubbla Le Mans-vinnaren Jean-Pierre Wimille. Han vann först 1937 med en Bugatti 57G Tank. Två år senare var han återigen högst upp på prispallen, den gången var hans vapen en 57C Tank. Det sista året han vann hade han med sig ingen mindre än Pierre Veyron, mannen vars namn pryder världens snabbaste och mest exklusiva hyperbilar!

Bilen som Bugatti satt ihop har en tvåtonslack. Den skall ha premiär för publik under Monterey Car Week 2013 som pågår mellan 13-19 Augusti. Bilens färger är tagna från den som vann 1937. Man har blått kolfiber blandat med ljusblå lack. En väldigt annorlunda look men jag tycker den känns elegant. Invändigt följer färgerna med i lädret.

Bugatti kommer under det närmaste året släppa inte mindre än sex olika versioner för att hylla sex av de mest legendariska racingförarna som kört för det franska företaget under dess 104 åriga liv.

Så lita på att det blir en del Bugatti att läsa om under den närmaste tiden!

Prismässigt vet jag inte var detta kalaset hamnar. Men vi kan nog räkna med att det handlar om minst 13 miljoner kronor.