Spion: McLaren 12C lägger sig under kniven

McLaren-12C-Facelift-001-640x426Den lite uppmärksamma kan notera att detta är en 12C Spider.
Den kommer dock ha samma siffror som sitt takprydda syskon.

McLaren MP4-12C hette bilen som McLaren först kom ut med som en utmanare till 2-miljoner bilarna à la Ferrari 458 Italia och Lamborghini Gallardo. Namnet ändrades nyligen för att ligga bättre i munnen till 12C.

Bilen har bevisat att McLarens trollkarlar kan bygga gatubilar som heter duga. Man är den snabbaste bilen runt Top Gear Test Track förutom en fuskande Pagani och två lekbilar.

Nyligen siktades bilen lätt maskerad. Det verkar som att McLaren inför nästa år, då Ferraris hårding-version av 458 kommer och förmodligen även Lamborghinis grymt efterlängtade och extremt omtalade efterträdare till Gallardo kommer, har ett vapen på gång! Bilen som siktats är maskerad framtill. Jag kan ha fel men framlyktorna verkar ändrade till en något smalare from vilket ger en mer spänd blick och därmed en aggressivare look. Även bilens front är ändrad förmodligen för att se något vildare och fräschare ut. Dessutom lär den nya designen vara bättre både aerodynamiskt och även kylmässigt.

Motormässigt kanske det är läge för McLaren att skruva lite på sin V8:a på 3,8 liter. I storebror P1 är samma motor trimmad till hela 727 hk. Det är kanske lite overkill i en bil vars konkurrenter i dagsläget har under 600 hk. Men vi vet inte exakt vad Lamborghini bygger och Ferrari 458 Monte Carlo som blir värsting-458:an kan mycket väl hamna en bit över 600 hk. Så motorn på 2014 års 12C kanske får en effekt på ca: 650 hk. Det skulle betyda att den redan blixtsnabba lilla bilen blir ännu värre. Ja kanske rent av en direkt konkurrent till ”The mighty Aventador”. Det skulle dock betyda att bilen lämnar 2-miljoners klassen och går upp i närmare 3.

Allt är spekulationer, men vi kan vara säkra på en sak. Vad man än kokar i Woking så kommer det bli ett sinnessjukt djur som kommer slakta det mesta likvärdigt som konkurrenterna har att erbjuda!

Annonser