Jaguar F-Type Project 7 Speedster Design Concept

Global-images-2013-7-10-Jag_Project7_100712_15

Ännu en vild bil från britterna har släppts på Goodwood! Denna gången är det Jaguar som står för kalaset med sin helt nya one-off med det galet långa namnet: Jaguar F-Type Project 7 Speedster Design Concept. Bilen är framtagen som en hyllning till den vansinnigt vackra 50-tals racern D-Type som i tre år i rad slog allt på LeMans mellan 1955-57. Bilen beskrivs av Jaguar som en single-seater inspirerad av racing. Och inte är det lätt att missa det heller!

Bilen är visserligen baserad på Jaguars nya F-Type men man har lyft ut 50% av bilens två stolar och istället installerat en hjälmhållare där passageraren borde sitta. Motorn är god för 542 hk och är den man använder vanligtvis i topp-versionen av F-Type. Det innebär en V8:a på 5.0 liter. För er som känner till den motorn vet ni säkert att den inte alls producerar 542 hk. Man har nämligen fött upp 54 st extra hästar till denna vansinniga one-off! Resultatet är att bilen nu kan skriva in sig i 300-klubben utan att ljuga! 0-100 km/h är förbi redan efter 4,1 sekunder.

Utseendemässigt är bilen ett konststycke! Puckeln som D-Type hade för sin förare är adopterad in till den nya bilen. Och det är en utav bilvärldens kanske vackraste detaljer så det är inte något jag sätter mig emot! Bilen har även fått ett fläkigt kolfiber kitt runt om och en extrem spoiler bak. Fälgarna är nya och är en blandning av kolfiber och något som heter ”forged-alloy”. Någon form av förstärkt aluminium. På motorhuven hittar vi nya intag för att fläkta den vassare motorn. Man har även slängt på nya häftiga backspeglar.

Invändigt har man bytt ut delar mot kolfiber, ny ratt, nya pedaler och så vidare.

Men den här kärran skall man inte läsa om utan avnjuta på bild eller helst såklart i verkligheten…Därför bör ni rikta uppmärksamheten åt bilderna!

Annonser