McLaren MP4-12C GT Sprint

43

McLaren har på den pågående Goodwood Festival Of Speed valt att lansera en ny bil. Den heter MP4-12C GT Sprint och är i grunden en MP4-12C alltså McLarens i dagsläget instegsbil. Men det som gör att denna bilen är speciell är att den inte får köras på allmän väg utan är endast tillåten att köras på bana. Bra är väl kanske det eftersom det betyder att den är vassare än sitt syskon. 

Bilen är sänkt med hela 40 mm och rullar på slicks. Allt för att suga tag i asfalten ännu bättre! Effekten ur den relativt lilla dubbelturbo V8:an på endast 3,8 liter är uppskruvad till runt 625 hästkrafter. För att suga ner bilen mot marken har man smällt på en enorm spoiler och även diverse aerodynamiska delar. Dessa ska dessutom hjälpa till att kyla bilen ännu bättre vilket kan behövas då bilen är inte bara byggt för att köras på gränsen utan förmodligen även kommer användas till just detta!

Tyvärr finns det i dagsläget inte någon information som säkerställer bilens pris eller hur många som skall byggas(ca:20 st), men gissningsvis rör det sig om ett pris på drygt 200.000 pund vilket skulle göra bilen till rena kapet om man jämför med andra visserligen snäppet vassare men fortfarande liknande bilar. Jag tänker på Pagani Zonda Revolucion, Ferrari FXX och Maserati MC12 Corsa som alla går loss på en nolla till ungefär!