Officiell: Novitec Torado Lamborghini Aventador

image00003

Novitec Group är  mest kända för sina vråltrimmade Ferrari-bilar man kallar Novitec Rosso. På sidan av detta har man även ett program kallat Novitec Tridente som ger sig på Maserati. Men det senaste tillskottet är helt i min smak och heter Novitc Torado. Man har numera även Lamborghini som man fixar och tricksar med. Först ut är flagg

skeppet Aventador LP700-4, som med sina 700 hk och fyrhjulsdrift är mer än nog för de allra flesta. Men så finns det dem som tycker att det inte räcker. Svaret är då att man vänder sig till Novitec. 

På klassiskt Novitec-vis har man parat ihop den redan grymma V12:an med dubbla turbo. Resultatet är att bilen nu har hela 969 hk att leka med. Detta är den värsta versionen jag talar om. Det finns en snällare version som saknar framförallt de två turbo aggregaten. Effekten hamnar då på 748 hk. Men ju fler hästar desto roligare så fokus på den värre versionen!

För att förbättra chanserna att inte köra ihjäl sig har man sänkt

bilen 15 mm jämfört med original vilket förbättrar bilens väghållning. Till detta har man monterat ännu fetare sulor. Däcken som sitter på Aventador från början mäter 335 mm i bredd, men Novitec Torado har hela 355 mm breda däck. Ännu bättre väghållning utlovas från en bil som från början hyllats som en utav de bästa när det kommer till grepp och väghållning!

Utvändigt har bilen utrustats med nya fälgar, kjolar runt om och självklart en brant lutande aggressiv spoiler bak. En riktigt läcker detalj som får mig att tänka tillbaka på Lamborghini Diablo GT och SV är att man satt på två luftintag på bilens tak. Kan behövas när effekten skruvats upp 269 hästar!

Invändigt har man varit sparsam. Kolfiber är ju inte bara effekti

vt om man vill spara vikt (och det vill man) utan är även oerhört vackert. Därför har man klätt in delar som tidigare varit aluminium i kolfiber. Bilen får en råare känsla och man sparar även vikt.

På Novitecs hemsida kan du göra ”din egna” Aventador. Du kan välja färg, plocka på exakt de du känner för ur paketet, och även välja om delarna ska ha samma färg som bilen eller vara i kolfiber. Detta gäller dock bara bilens yttre! Hemsidan hittar ni här.

Annonser