Bugatti HyperSport – Nya rykten

Bugatti Veyron Hyper Sport

Bugatti Veyron Hyper Sport

Det har länge ryktats om att Bugatti ligger och lurar i vassen med en sista version av Veyron. Men bilen som ska enligt rykten ha runt 1600 hk och dessutom vara befriad från 200 kg vikt tack vare kolfiber, kanske kommer tidigare än vi tidigare trott.

Redan under nästa år menar vissa att Bugattis på pappret helt sinnessjuka hyper-version av Veyron ska komma. Även lite teknisk fakta har ändrats och uppgifterna ska komma från en källa med stark insyn hos Bugatti. Bland annat talar man om att motorn ska växa. Istället för dagens 8 liters motor ska man höja volymen till 9,6 liter. Och på detta ska man optimera i stort sett alla delar i motorn för att nå målet att öka 400 hk från Veyron SuperSport och Vitesse. Men stora motorer hjälper bara, som Bugatti fick erfara då Koenigsegg totalt förnedrade en Bugatti Veyron på GTBoard. Man ska därför befria bilen från 200 kg av bland annat läder och aluminum. Istället ska man sätta in lättare material som kolfiber. Sätt ihop 1600 hk med en bil som väger ca: 1688 kg så har vi ett monster till fransman! Det talas om helt utomjordiska prestandasiffror. Bugatti har som mål att en gång för alla befästa sin plats på tronen som världens snabbaste serietillverkade gatubil. Man har visserligen sig själv att slå eftersom SuperSport klarade 431 km/h vilket är det nuvarande rekordet. Men denna monster-version ska alltså bräcka detta. Det talas om fullkomligt sjuka 460 km/h i toppfart vilket skulle garantera titeln rätt ordentligt. En siffra jag hört tidigare är en 0-100 km/h sprint på håll i er nu: 1,8 sekunder. Det räcker alltså att du tar fel på broms och gas i 1,8 sekunder så kommer du ha rammat det du hade framför dig i en minst sagt oroväckande fart – Speciellt i stadstrafik.

Det kan bli en riktigt hård kamp mellan denna bilen och den grymma Koenigseggen som det talas om med 1400 hk och en kg/hk-siffra på sjukliga 1 kg/hk.

Men det nästan sjukaste med denna bilen är prislappen. Vi pratar inte längre bilpriser, vi är nu snarare inne på lyxhuspriser för den här galna bilen. Skulle du stöta på en i en utställningshall så skulle prislappen lyda som följer: 50.530.000 kr ungefär. Men som Bugatti brukar säga. If you have to ask, then you can´t afford it.

(Namnet Bugatti Veyron HyperSport är något jag själv hittat på, alltså inte något riktigt namn på bilen)

Annonser