Pininfarina Sergio – Det lutar åt att fem skall byggas.

pininfarina-sergio-concept-car_100421110_m

Pininfarina som har ritat i stort sett alla Ferraris bilar vet vad de gör. Framförallt på 60-talet spottade man ur sig otroliga bilar på löpande band. Den mest radikala och unika bilen Pininfarina har ritat på länge är ”Sergio”. Den visades för första gången på Genéve i mars och fick ett varmt välkomnande. Bilen som är baserad på Ferrari 458 Italia delar inte mycket vad gäller utseendet. Det är en ytterst svårsmält design som endast tilltalar en viss typ av personer. Personligen tycker jag bilen är urhäftig! Jag såg i Genéve och är väldigt positiv till den lite galna tanken att bygga en bil med världens kanske mest kända logotyp på fronten och att göra det på en bil som saknar både vindruta och tak. Bilen kom först som ett koncept men är nu alltså på g att byggas i en strikt upplaga om maximalt 5 bilar. I och med att bilen bär Ferraris logotyp lär priset på runt 2 miljoner dollar inte vara något som skrämmer bort kunder. Jag menar Ferrari har väl världens bästa kunder vad gäller att sätta sprätt på pengar. Titta bara på FXX och 599xx som båda kostade liknande summor, dem såldes slut direkt och då får du inte ens ha bilarna hemma eller knappt köra dem om inte Ferrari är på glatt humör.

Vikten på Sergio kommer garanterat vara låg. Bilen är nämligen gjord helt i kolfiber istället för aluminum. Detta ger lägre vikt och starkare konstruktrion. Dock betydligt dyrare att tillverka.

Om bilens motor som lyfts från 458 med största sannolikhet blir orörd betyder det att Pininfarina Sergio kommer gå som en skållad råtta! Ferrari 458 Italia är ju redan nu en rejält snabb bil.