Aston Martin V12 Vantage S – When Good Becomes Great

Global-images-2013-5-29-Aston-Martin-V12-Vantage-S-06

Aston Martin V12 Vantage är en av världens vackraste bilar enligt många. Aston Martin som märke är kända för att släppa iväg otroliga skapelser. Det senaste tillskottet till Astons modellutbud är en vässad version av V12 Vantage som går ur produktion.  Tilläggsnamnet blir S precis som nyligen släppta Rapide S. Vad detta innebär är en hel del. 

Först och främst har motorn trimmats till 573 hästkrafter. Motorn i sig är Aston Martins V12:a på 6,0 liter med namnet AM28, inte för att jag håller koll på namnen på de olika motorerna, men rätt skall vara rätt! I takt med att effekten har skruvats upp har även vridmomentet följt med och är nu uppe i 620 Nm. Toppfarten är hela 330 km/h vilket gör den till världens snabbaste Aston Martin. Men vad hände med One:77 tänker ni säkert? Ja den räknas självklart inte eftersom alla är sålda. Vill du testa hur fort du kan bli av med körkortet så är du i farozonen redan efter knappa fyra sekunder då mätaren står på 100 km/h. Efter 7 sekunder är du garanterat laglös var som helt på svenska vägar.

Växellådan som i Vantage S är en F1-style låda har 7 växlar och är ny. Den ersätter den gamla 6-växlade manuella och sparar 25 kg i vikt. Den är inte bara lättare utan självklart även kvickare än föregångaren.

Invändigt är det lättviktsmaterial för hela slanten! Du har alcantara och kolfiber i en vacker symbios och för att addera lite connoisseur-känsla som en Aston Martin alltid måste ha så finns en del läder att njuta av.

Personligen finns det en detalj jag inte gillar med bilen. Jag vet dock inte om det är en detalj man kan välja bort eller inte. Det är på aktern. Det svarta partiet vid lyktorna känns riktigt fel i min smak. Förutom detta är nya Aston Martin V12 Vantage S en riktigt vacker och förmodligen underbar bil att få uppleva!

 

Annonser