Ralph Lauren’s Bugatti Type 57 SC Atlantic – Best In Show Villa d’Este 2013

Ralph-Lauren-with-Bugatti-Type-57SC-Atlantic-Coupe

Ralph Lauren är mest känd för sitt exklusiva klädmärke med samma namn. Men det finns en annan sida av honom som få känner till. Han är nämligen en av världens största bilälskare och lär ha en utav världens absolut häftigaste bilsamlingar. En närmare genomgång av hans allra mest älskade dyrgripar hittar ni här.

I dagarna har det varit fest i den exklusiva orten Como som ligger i norra Italien. En liten ort känd för dess förföriskt vackra vyer, rika celebriteter och även på senare dagar på filmduken då en karaktär ur James Bond-filmen Casino Royale bodde i en storslagen villa vid namn Villa La Gaeta vid just denna sjö. Men varje år hålls en av världens mest exklusiva utställningar kallad Concours d’Elegance Villa d’Este. Bilar av den absolut högsta kvalitet trängs med varandra. De absolut finaste bilarna tävlar om ett pris som utställningens bästa eller Best in show. Vinner man detta kan man med säkerhet påstå att sin bil är den finaste av just den modellen i världen. I år var det Ralph Lauren’s tur att få priset med sin pianosvarta Bugatti Type 57 SC Atlantic. Bilen är en utav Ralph’s aboluta höjdare i samlingen. Bilens skick är nog nästan bättre än då den rullade ut ur fabriken som ny på 30-talet. Vid ett tidigare tillfälle har en likadan bil fast den gången en ljusblå vunnit ett liknande pris i USA på Pebble Beach. Bilen som då vann såldes senare som världens genom tiderna dyraste bil för 35 miljoner dollar. Vid andra tillfällen har andra exemplar sålts på auktioner runt om i världen för över 20 miljoner dollar så. Förutom Ferrari 250 GTO så har Bugatti Type 57 SC Atlantic en klar andra plats som världens näst dyraste bil. Och med tanke på att Ralph har haft sin bil inomhus med specialister som håller efter bilen dagligen så lär hans exemplar utan tvekan vara en utav världens finaste. 

Själva bilen har en för tiden väldigt vågad och rå design. Bugatti var ju bland det absolut snabbaste man kunde köpa, precis som det är med dagens Bugatti-bilar. Bilens profil utgörs av en lång svepande motorhuv där en V8 ligger och trycker. En relativt snäv vindruta övergår i en droppliknande form till bilens trånga coupé. Den mest karakteristiska detaljen är bilens ryggrad. Från aktern längst med hela bilen går nämligen en ryggradsliknande linje. Mest tydlig är den från taket och bak. Även dess sex avgasrör sticker ut ur mängden. Exemplaret som Ralph Lauren har skiljer sig lite utseendemässigt från det exemplar som såldes för rekordsumman. Jag måste erkänna att jag inte vet varför, men gissningsvis har detta och göra med olika generationer. Personligen tycker jag det exemplaret Ralph Lauren äger är vackrare. Placeringen på framlyktorna är annorlunda och bakdäcken är ej täckta som de är på den hittills dyraste.

Bilderna är alla på Ralph Laurens exemplar. Njut varje sekund. Det är en utav världens absolut vackraste bilar i kanske världens bästa skick!

Annonser