Aston Martin CC100 Speedster Concept – Old School Gangster!

image00001

Aston Martin firar som ni kanske vet 100 år. Detta har man bland annat firat med jubileumsbilar. Den senaste är dock aningen annorlunda och extremt charmig.

Bilen heter Aston Martin CC100 Speedster Concept och är en nyskapad bil med inspiration av den gamla DBR1 som på 50-talet vann 8 av de totalt 18 lopp man ställde upp i. Ett av dessa var 1959 års 24 timmars Le Mans. Förutom bilens fantastiska prestationer på banor runt om i världen tillhör DBR1 tveklöst toppen inom kategorin världens vackraste bilar. Så att Aston Martin haft denna skönhet som mall till den nya bilen är inte speciellt konstigt!

Låt oss nu dyka närmare inpå den nysläppta bilen. Det är en speedster som likt Mercedes McLaren SLR Stirling Moss, är totalt befriad från allt vad vindrutor heter. Ett hett tips från mig är att du antingen får lämna ditt hem vrålhungrig och åka ut för att likt en svala jaga flugor. Eller som jag själv föredrar äta lunch hemma och bära hjälm. Någon blandning lär inte fungera. En extrem detalj som vi tidigare sett på Gallardo Spyder-konceptet Concept S är att bilens förare och passagerare är skilda från varandra.

Motormässigt har Aston Martin låtit deras vackert sjungande V12:a på sex liter agera kraftkälla. Den räcker gott och väl för att skjuta förare och passagerare rakt in i vilken flugsvärm som helst i hundra knyck på under sex sekunder. Fast food har fått en helt ny innebörd med denna bilen. Och vill du och vågar du kan du ytterst vildsint fara fram i hela 290 km/h. Detta kräver dock ultimata förhållanden eftersom en insekt i ansiktet i nära trehundra blås kan vara värre än det kanske verkar!

Men nog om det och nog med min skämtsamma approach till detta potentiellt klassiska monster.

Invändigt blandas högteknologiskt kolfiber med vackert skinn och kopplingen mellan gammalt och nytt är uppenbart. Ratt och instrument är sportiga och råa. Digitalt blandat med kolfiber.

Bilen är besmyckad med en dekal som läser 100. Detta kräver självklart inte någon superhjärna utan vem som helst förstår att siffran refererar till jubileumet.

Det finns många vassa detaljer med bilen! För många för att rada upp alla till och med. Mest gillar jag att bilen saknar ruta och är avskild mellan förare och passagerare. Dörrarna är också riktigt egna och tuffa.

Nåväl, en bild säger mer än tusen ord så jag låter dessa bilder tala för sig själva!

 

Annonser