Lamborghini Urus – Äntligen Grönt ljus!

Global-Nyheter-2012-12-03-Lamborghini-Urus-2017

I och med avslutningen på Lamborghinis ”Grande Giro” höll man en exklusiv middag för de 350 bilägarna med deras respektive. Ett högst exklusivt evenemang som gästades av flera av Lamborghinis högsta höns. Förutom den helt vansinniga Veneno, visade man även en ny bil man gjort med den amerikanska attack helikoptern AH64 Apache som inspiration. Bilen heter Egoista eftersom den är riktad mot en person med enormt ego och dessutom har bilen bara ett säte. Men det mest oväntade och mest betydelsefulla är tveklöst att man officiellt gett Lamborghinis SUV Urus grönt ljus.

Länge har Lamborghini och Audi diskuterat fram och tillbaka vad man skall göra för att vidga sin kundgrupp. Ett tag talades det om en Porsche Panamera/Ferrari FF konkurrent. Men det lutade ändå åt en SUV från Lamborghini. Inte helt från ingenstans heller! Lamborghini har nämligen tidigare i historien byggt en SUV, dock lite mer fokuserad på terräng snarare än lyx. Urus är likt de allra flesta tidigare Lamborghini-bilars namn på en tjur. Vad jag kan förstå är det en urtidstjur av vansinniga proportioner! Passande för en stor och stark SUV.

Den nya bilen kommer dröja till 2017. Precis som jag flera gånger förut har nämnt är asien och framförallt Kina, en marknad man tror och hoppas på. Även Ryssland tror jag personligen är en stark marknad för en exklusiv och ”stekig” SUV.

Än är det oklart vad Lamborghini väljer för motor/motorer. Men Lamborghinis VD Stephan Winkelmann har tidigare sagt att en hybrid inte är helt omöjligt.

Vad Lamborghini däremot slagit fast och lovat är att Urus kommer vara världens lättaste och framförallt världens snabbaste SUV.

Annonser