Lamborghini Gallardo – Påväg mot sitt slut?

lamborghini_gallardo_super_trofeo_stradale-wide

Efter nästa år väntas efterträdaren till Lamborghini Gallardo komma. Men hur ska man säga adjö till märkets viktigaste och mest vinstdrivande bil någonsin?

Enligt Michael Lock ska Lamborghini vara i fullgång med att bygga en sista hardcore-Gallardo. Det unika med denna är att den skall inte bara vara den mest grymma och snabbaste Gallardon någonsin. Nej den ska även vara manuell! I en tid då superbilarna utrustas med snabba mjukt växlande sekventiella lådor så haglar det med kritik. Folk menar att det inte går att förmedla känslan att köra bil på riktigt om man inte har en traditionell manuell växellåda. Men Ferrari, McLaren, Bugatti ja i stort sett alla är för fokuserade på att skala tusendelar och hundradelar från bantider och det bästa sättet är att låta en dator sköta växlingarna istället för en människa. Allt du gör är att knacka datorn på axeln med en liten klickning på paddeln bakom ratten, håller i dig, så gör datorn resten. 

Men men… Lamborghini verkar iallafall lyssna på sina kunder för en gångs skull och ska alltså erbjuda den sista bilen som äkta manuell. Tyvärr ska bilen vara den sista manuella Lamborghinin enligt Lock. Den saken får vi se hur det blir med.

Hittills är Gallardo LP570-4 Super Trofeo Stradale den vassaste Gallardon som byggts. Det är i korta drag en gatulegal racingbil. Nu verkar det alltså som om att Lamborghini jobbar på något ännu värre!

Hur fantastiskt låter inte det?

Annonser