Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse WRC – Världspremiär i Shanghai

485325_512248642143729_54834213_n

WRC är förkortningen som är mest känd inom Rallyvärlden. Men det är även förkortningen för Bugattis senaste skapelse.

Ni kanske tror jag har fått Bugatti-fnatt den senaste tiden efter tre inslag om Bugatti på rad. Det är faktiskt en ren slump!

Anyway. Bilsalongen i Shanghai står på tur och bilvärlden spänner musklerna på en av världens största och viktigaste mässor. Shanghai som är en av de rikare städerna i Kina har självklart en stor andel av Kinas totala antal miljonärer och till och med miljardärer. Vad passar då bättre än att släppa en ny exklusiv Bugatti riktad till just dessa personer.

Det är inte någon nyhet att Zhong Guo (Kina för er som inte förstod) är en marknad att charma om man vill överleva på en allt tuffare marknad. Och vilken marknad är tuffare än den absoluta toppen av superbilsmarknaden. Det gäller att sälja så mycket man kan i Kina. Detta har de flesta företagen förstått och spottat ur sig special versioner ämnade endast åt kinesiska kunder. Några exempel är Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce och även Bugatti. Det är faktiskt inte första gången Bugatti gör detta. Man har tidigare gjort Veyron ”Wei Long”. En Grand Sport med röda detaljer i korta drag. Namnet Wei Long är Veyron på kinesiska. Rätt fåningt att döpa en bil till det egentligen. Men men, gjort är gjort.

Nu har man i alla fall släppt en ny bil med namnet WRC. Detta står för WORLD RECORD CONVERTIBLE. Namnet kommer från att en Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse nyligen kördes i hela 408 km/h på VWs egna testbana Ehra-Lessien i Tyskland. Bilen kördes av en kinesisk förare. Likt de flesta Bugatti Veyron är detta en vanlig Vitesse med en unik lack och färg kombination. Just denna är orange och svart. Det svarta är självklart naket kolfiber! Färgerna fortsätter in i bilens kabin till lädret som klär stolar och tja, bilens hela interiör.

Mer bilder och fakta kommer inom kort!

Annonser