Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse L’or Blanc – Alla goda ting äro tre

483880_524276817624602_632117594_n

Kommer ni ihåg Bugatti Veyron L´or Blanc? Den blå och vita specialbilen från Bugatti som släpptes för ett par år sedan. En helt unik bil som verkligen stack ut från mängden! I somras syntes en Bugatti Veyron Super Sport till vid fabriken i Molsheim med liknande lack. Den bilen heter Veyron Super Sport Bleu Saphir. Skillnaden är förutom de faktum att den byggts på monstret Super Sport, att den istället är ljusblå och mörkblå i lacken. Det är den andra i skaran av exklusiva specialbilar som byggts av Bugatti till dyrt betalande kunder. Men som sagt, alla goda ting äro tre! Och nu finns det en tredje bil byggd på en tredje version av Bugatti Veyron. Denna gången är det en Grand Sport Vitesse som ligger som grunden till bilen. Man har gått tillbaka till den första bilens färgsättning, alltså vitt och mörktblått. På franska översätts L´or Blanc till vittguld. Bilen som utgör botten är Bugattis senaste monster Vitesse. Världens snabbaste cabriolet! I korta drag är det en Grand Sport(Cabriolet), men bestyckad med Super Sportens motor. Det betyder att den som kör har 1200 hk och 1500 Nm att disponera när man känner att man vågar!

Utvändigt är bilen en blandning av de två jag tidigare nämnt. Dess massiva luftintag som sitter på taket och går rakt ner till W16 motorn är av den typen som finns på Grand Sport och vanliga Veyron. Däremot har man extra luftintag i grillen samt aktern som Veyron Super Sport har. Det är ytterst små estetiska ändringar som endast den mest skarpsynte kan upptäcka!

Det finns endast en halvdålig bild på bilen än. Vi får vänta och se var bilen hamnar! Kanske bil-galningen i Marbella har lagt in beställningen, annars är det troligt att den hamnar i Frankrike eller möjligtvis någonstans i mellan östern.

I galleriet nedan ser ni en sammanställning över de tre bilarna. Se om ni kan se skillnaderna jag nämnde!