Weber Sportscars F1 – Världens snabbaste gatubil!

2327

Smaka bara på titeln. Världens snabbaste gatubil! Är inte det någon som genererar handsvett hos Bugatti så är det något fel. En litet schweiziskt sportbilstillverkare har gått ut med en ny bil, man döper den kaxigt till F1. Det står inte för Formel 1 utan för ”Faster 1”. Med en V10:a som levererar 1200 hk och eventuellt 1600 med hjälp av HY-KERS i framtiden…Men mer om det senare!

Bilen skall vara världens snabbaste och lättaste fyrhjulsdrivna bil. Det är inte en lätt uppgift, dels för att den nu snabbaste fyrhjulsdrivna gatubilen heter Bugatti Veyron Super Sport, och dels för att fyrhjulsdrivna bilar är en bra bit tyngre än bilar som driver på två hjul. Men nog om detta! Bilen gör sig bäst då man läser fakta och siffror om den. Så håll i er nu! 0-100 km/h på under 2.5 sekunder, Toppfarten skall vara över 400 km/h och 0-300 km/h skall avverkas på under 16 sekunder! Klarar Weber Sportscars att leva upp till dessa siffror har man garanterat en minst sagt kvick produkt!

Jag talade tidigare om HY-KERS. Systemet som Ferrari använder i LaFerrari och som även används i Formel 1. I korta drag är detta ett batteri som lagrar energi från inbromsningar. Energi som sedan används till extra effekt. Med hjälp av denna magi ska Weber F1 klara att generera ännu vassare prestanda och hela 1600 hk! Det är lika mycket som den omtalade ”Hyper Veyronen” vi kan komma att få se i slutet av året på bilsalongen i Frankfurt! Men för att nå detta krävs ytterligare investerare.

Prismässigt lägger sig Schweiziska Weber Sportscars F1 högt. Inte kanske som number one, men det är verkligen inte en billig bil vi talar om. 1.553.500 om vi talar döda amerikanska presidenter. Översatt till svenska är detta hela 10.1168303 enkronor!

2326