Icona Vulcano – En seriös utmanare från Italien!

Image0000132

Ferrari och McLaren har båda varsin bil som ligger runt 900 hk vardera. Ferraris heter lite kaxigt LaFerrari. McLaren nöjer sig med formel-1 referensen P1. Men förutom dessa två nyligen släppta vilddjur är startfältet vidöppet. Inte minst när man talar om hybrid superbilar!

Detta har en ny italienare lagt märket till! Märket Icona har nu kommit upp med en bil som man döpt till Vulcano. Mannen bakom företaget heter Claudio Lombardi, ett klassiskt stekigt italienskt namn! Han är inte någon amatör som känner för att blåsa sina besparingar på ett drömprojekt som kommer gå omkull. Nej då! Han är före detta chef på Ferraris avdelning som tar fram nya drivlinor. Inte bara det! Han har även varit med och utvecklat bilar tillsammans med Lancia under 7 av de 10 åren som Lancia vunnit VM i Rally. Det finns mer framgång att berätta om ur Claudios liv, men jag väljer att fokusera på den kommande superbilen!

Likt både P1 och LaFerrari så är bilen alltså bestyckad både med en traditionell förbränningsmotor men även ett batteri för att kunna gå snålare och även ge bilen en extra effekt kick.

Bilen väntas ha världspremiär i April. Bilsalongen i Shanghai som tveklöst är en av världens största till ytan passar väl bra? Och dessutom! Kina som är den största marknaden för de flesta lyx och superbilar är nog den perfekta platsen att smöra in sig på.

Annonser