”LaMaserati” – Hyperbil från Maserati här 2015!

 

maserati-mc12

Inte långt efter LaFerrari har landat, och världen fortfarande kokar av Ferraris nyligen släppta Enzo-ersättare, kommer nu nyheter om en kommande ”LaMaserati”. Namnet är självklart ett skämt. Likt Maserati MC12 som var baserad på Ferrari Enzo, kommer nu alltså kanske en liten upplaga bilar baserade på LaFerari. Det ryktas om endast 50 exemplar vilket gör den än mer exklusiv än LaFerrari.

När Maserati helt oväntat släppte Mc12 för 9 år sedan blev jag helt chockad. Ett märke som endast byggde GT-bilar i skuggan av Ferraris F1-framgångar och extrema gatubilar. Från ingenstans var den bara där! Och vilken maskin! Den var på många sätt i mina ögon bättre och häftigare än själva Enzo. Det hade nog att göra med att bilen var en Maserati! Jag menar du förväntar dig ju aldrig att Maserati ska bygga ett monster som skrämmer vettet ur Ferrari själva nästan. Men det var exakt vad man gjorde!

Motormässigt rör det nog inte sig om en lika extrem motor som LaFerrari. Antingen rör det sig om en ned trimmad version av LaFerraris V12:a, eller kanske en vass version av någon av Maseratis V8:or. Detta har självklart att göra med att Ferrari som är diamanten i Fiats krona, inte får bli omkörd av lillebror Maserati.

I och med att bilen får tillgå den mesta delen av LaFerraris teknik och delar så kommer den förmodligen dela chassi, dämpning och så vidare. Men utan att ha Ferraris Eco-orienterade HY-KERS. Vad betyder det då? Jo att bilen slipper bära på vikten av det systemet! Enligt ryktet ska bilen vara lättare än LaFerrari tack vare att den är fri från HY-KERS, men då också mindre effektstark. Det talas om låga 1255 kg.

Bilen väntas vara här 2015 om ryktet stämmer. Vi får vänta och se hur Maserati gör. Vi håller iallafall tummarna!

Förhoppningsvis är detta rykte sant. Jag skulle väldigt gärna se att det stämde! En Maserati av den kalibern känns extremt välkomnat av världen!