Lamborghini Veneno – Världen svårt stångad av gifttjuren!

0bf1a724-33e7-4d74-aa2e-23941acef5d3_studiofront1

Lamborghini älskar att chocka omvärlden. Förra året på bilsalongen i Genève gjorde man det genom en one-off man döpt till Aventador J. Bilen såldes innan mässan ens öppnat för miljontals euro. I år har man slagit sig själv!

Inför årets upplaga av bilsalongen i Genève är det Ferrari, McLaren och Porsche som stått i centrum! Ett perfekt utgångsläge för Lamborghini att slå knock på samtliga, och som man gjorde det! Bara timmar innan WAGs presskonferens där man visar upp årets nyheter läckte bilder ut på en vågad bil. Hemligheten höll inte hela vägen men med tanke på hur obemärkt bilen varit är det fantastiskt gjort!

Som alla borde veta firar Lamborghini i år 50 år av att bygga världens bästa och häftigaste bilar. Detta firar man med event runt om jorden. Man har även lovat en jubileumsbil. Den får vi nog vänta på ett tag till men Lamborghini har gjort väntan en rejäl dos mer spännande efter vad som idag släpptes! Bilen heter Veneno och på klassiskt Lamborghini-vis är det namnet på en tjur. Just denna tjuren ska ha dödat matadoren den ställdes mot i en batalj i södra Spanien! Den är känd för att vara enormt aggressiv, stark och blixtsnabb. Beskrivningen av tjuren känns som gjord för Lamborghini Veneno! Det betyder dessutom gift.

Motorn är samma V12:a som i Aventador men 50 hästkrafter starkare. Hela bilen bygger förresten på Aventador. Bilen ska klara 0-100 km/h på 2.8 sekunder och klarar tveklöst mer än 350 km/h! Tycker någon att Veneno påminner bitvis om banbilen Sesto Elemento? Det stämmer bra! Bilen bygger på tankesättet man använde sig av under byggandet av Sesto Elemento. Men det bästa av allt är att bilen är helt och hållet vägtillåten!

Lamborghini Veneno är redan slutsåld tyvärr. Det kommer endast byggas tre bilar och var och varsin färg ur den italienska flaggan. En röd, en vit och en grön alltså. Bilen på bilderna som står på bilsalongen är en utvecklingsbil och kommer flytta in i Lamborghinis museum.

Pris? Egentligen är priset totalt oviktigt! Dels för att alla bilar är sålda och du kommer inte kunna övertala Lamborghini att bygga en till. Men framförallt för att du inte har råd. Men om du måste veta så ligger priset på 3.1 miljoner euro innan skatt. Det översätts till 27 148 250 kr!!

Annonser