KTM X-Bow GT – Äntligen börjar det arta sig

KTM1

Trackday-bilar har funnit ett bra tag nu. Bilar du endast kör på banan helt enkelt. Problemet med dessa är att dom ofta saknar rutor och dörrar för att spara vikt(Ariel Atom lär känna sig extremt träffad). Detta gör att bilarna är ännu mer idiotiska, eftersom dom då absolut inte går att köra på gata utan att framstå som en krisdrabbad fåne. Detta har dock motorcykelmärket KTM ändrat på med sin nya version av X-Bow.

Den nya bilen får två extra bokstäver i sitt namn. KTM X-Bow GT. Detta betyder ofta i bilvärlden en vässad bil motormässigt. Än så länge vet vi inte bilens prestanda och effektsiffror. Dom får vi vänta några dagar till för att få ta del av. Men vad vi däremot kan se är att bilen är numera utrustad med vindruta och dörrar! Även ett tak går att ha monterat. Taket klarar farter upp till 80 mph(130 km/h).

Bilen kommer att ha världspremiär på Genèves Bilsalong som öppnar på tisdag. Vi får vänta tills dessa innan vi vet mer om bilens uppgraderingar. Tills dess får vi nöja oss med några få bilder på bilen.

Bilder: www.gtspirit.com

Annonser