Koenigsegg Agera S Hundra – One of a kind

koenigsegg-agera-s-hundra-1

Nu har Koenigsegg gått ut med tre bilder på vad som skall visas hos dem på bilsalongen i  Genève. Efter teaserbilden med texten 0-100-10 som vi benade ut innebörden på, släpptes nyss ett gäng bilder med tillhörande text om vad bilden kommer vara.

Det rör sig alltså om Koenigsegg Agera S Hundra. I första inlägg jag skrev som handlade om teaserbilden, nämnde jag att det förmodligen rörde sig om en Agera R. FEL! Det rör sig om Koenigseggs helt nya Agera S. En bil som är speciellt framtagen med teknik som ska göra det möjligt att få ut extrema effektsiffror ur vanlig bensin i länder där E85 inte finns att tillgå.

Så trots att texten var ganska uppenbar vad som skulle visas, så lurade Koenigsegg snyggt upp oss nyfikna bilnördar på läktaren genom att basera bilen på Agera S.

Bilen är beställd av en samlare. Vilket land personen kommer från är inte känt. Däremot kan vi se på bilderna att bilen är utrustad med en kaross i naket kolfiber. Kanske det sexigaste en bil kan vara klädd i. Till detta har kunden valt att bilens stripes skall vara bladguld. Säga vad man vill om det… På en av bilderna kan man se att bilen rullar på Koenigseggs nya kolfiber fälgar.  Dessa är ihåliga och gjorda från en enda bit kolfiber! Trots att bilens fälgar ser fläskigare ut än Agera R (First generations) så har man sparat flera kilo vikt tack vare att man använt sig av kolfiber.

Exakta siffror gällande bilens effekt och prestanda känner jag inte till. Men Koenigsegg har lagt ner åtskilliga timmar för att matcha Agera R.