Lamborghini planerar F12-utmanar till Genéve?

2014-Lamborghini-Estoque

Rykten blommar upp med en hisklig fart inför vad som komma skall till bilsalongen i Genève om knappt tre veckor! Det senaste gäller Lamborghini. Ett rykte som påstods komma direkt från Stephan Winkelmann själv, antydde att Lamborghini planerar att släppa en bil baserad på Lamborghinis V12:a men med motorn framför föraren istället för bakom. Detta skulle lätt kunna ses som en farlig konkurrent till Ferrari F12 Berlinetta.

Enligt Edmunds som kom med ryktet så ska Lamborghinis VD sagt att bilen kommer ha två säten, två dörrar och en V12:a placerad fram. Noterbart är att bilen inte ska vara baserad på Aventador. Något som talar för att ryktet kan vara sant är att kort inpå ryktets födelse, stängdes hemsidan som läckt ut det hela ner. Lamborghini lär fått en hel del handsvett och valde att tysta ner ryktet. Men skadan var redan skedd och flera medier hade redan snabbat upp scoopet!

Tidigare har ju Lamborghini släppt den nästan straffbart vackra Estoque. En bil som var lite snällare med sin V10:a och mer åt Maserati Quattroporte än Ferrari F12 Berlinetta. Den bilen tog sig aldrig vidare från koncept-stadiet utan lades ner och står nu och är vacker på Lamborghinis museum intill fabriken i Sant’Agata Bolognese.

Att Lamborghini släpper en mer direkt utmanar till Ferrari F12 är logiskt. Både Aventador och F12 har nästan identisk spec. Pris matchar perfekt, samma antal cylindrar, nästan lika många hästkrafter, prestandan är vansinnigt lik. MEN! Bilarna har olika karaktär. Lamborghini siktar mer på succé genom våld medan Ferraris recept är skottsäker teknik. För att slåss på riktigt mot ärkerivalen Ferrari måste man bygga något åt GT-hållet mer.

Notera: Bilden visar Lamborghini Estoque och inte bilen texten handlar om!

Annonser