Koenigsegg teaser inför Geneve – Det vankas nakenhet!

Bild

Idag släppte svenska Koenigsegg en teaserbild som visar vad man ska släppa på den raskt närmande bilsalongen i Genève som öppnar sina dörrar om endast 18 dagar. Bilden är ytterst hemlighetsfull. Men baserat på tidigare bilder och spekulationer så är detta förmodligen Koenigsegg Agera R ”Hundra”. En bil jag tidigare skrivit om. Det som skvallrar om detta är bilens färgkombination med guldränder och svart naket kolfiber. Även texten högst upp på bilden skulle lätt kunna tolkas på detta viset: 0-100 bilar tillverkade, och 10:an i slutet kan antyda på 10 års livstid som märket har haft än så länge. Koenigsegg Agera R ”Hundra” skulle passa in i beskrivningen eftersom det är den hundrade bilden företaget byggt. Detta är endast spekulationer från min och andra bilälskare, men det känns som om vi är något på spåret helt klart.

För att fräscha upp minnet på er angående Koenigsegg Agera R:s specifikation så lyder den som följer.

Effekt: 1140 hk på E85 (950 på pumpbensin)

Vrid: Över 1000 Nm mellan 2700-7300 varv

Prestanda: 0-100 km/h 2,9 sek 0-200 km/h 7,5 sek 0-300 km/h 14,5 sekunder.

Toppfart: Enligt Koenigsegg själva är bilen kapabel i teorin att gå 440 km/h. Detta är inte bevisat vilket Bugatti nog tycker är tur! Ingen officiell toppfart finns men en Koenigsegg har körts på Nürburgring i över 400 km/h på ett event.

Jag ser verkligen fram emot att se om det är ”Hundra” som visas på Genève eller om det rör sig om något annat. Bilder från mässan kommer jag som ni vet självklart ta.

Annonser