Våldsam: Gemballa Mirage GT

tumblr_m087k5TMSS1rnmfh4o1_1280

Få extrema lyx och superbilar behöver fixas till. Gör man detta går det ofta lite fel. Det finns flera tuningföretag som tyvärr är extremt duktiga på att förstöra vackra bilar. Ett företag som jag personligen ser som värst av alla är FAB-Design. Produkterna företaget släpper är ofta baserade på Mercedes-Benz och är alltid extremt fläskiga och överdrivna. Men min kanske absoluta tuner är Gemballa. Ett företag som riktar sig på framför allt Porsche. Anledningen är att dem har gett oss Mirage GT!

Gemballa Mirage GT bygger i grunden på Porsche Carrera GT. En bil som från redan från början har nog med prestanda och utstrålning kan man tycka. Men Gemballa har lyckats behålla bilens utseende i stora drag och endast hottat upp den en aning. Det ska endast byggas 25 ex av bilen vilket gör den till en riktig juvel att ha i sitt garage.

Motorn som sitter i bilen är en trimmad version av den sjungande V10:an du hittar i Carrera GT. Den utvecklar numera 650 hk istället för 612 hk som originalmotorn utvecklar. Detta har burit med sig en något slipad prestanda. Sprinten till 100 km/h är förbi på 3,7 sekunder jämfört med originalets 3,9 sekunder. Även toppfarten på bilen är förbättrad. Istället för 330 km/h kan du med en Gemballa Mirage GT pressa den förbi 335 km/h.

Den största skillnaden på bilen är den feta spoilern bak och att Gemballa trollat fram två extra avgasrör jämfört med Carrera GT:s två stycken.

En exklusiv bil likt denna är självklart eftertraktad! En av de 25 personerna i världen som kan kalla sig ägare är den fotbollsspelaren Samuel Eto’o. Han äger en mörkgrön med gulddetaljer. Utöver hans Gemballa Mirage GT Gold Edition ska han även äga en Aston Martin One-77 och en Bugatti Veyron bland annat.

Att en av världens bäst betalda fotbollsspelare äger en Gemballa Mirage GT är inte oväntat. Det krävs en kassa som heter duga nämligen. Bilen kostar dig ungefär 300.000 euro. I dagens växlingskurs är detta ungefär 2,6 miljoner kronor. Då får du inte glömma att du måste ha en Porsche Carrera GT med. Dessa kostar ungefär lika mycket.

Annonser