McLaren P1 – Världspremiär i Genève

p1-transition

McLaren har varit väldigt hemliga med sin nya bil P1 som hade premiär i konceptform i Paris förra året. Interiören var hemligast av allt. När bilens dörrar öppnades höll man för ett svart lakan för att inte någon skulle få sig en för tidig smygtitt! Men nu har McLaren själva bekräftat att bilen kommer visas på Genève i mars. Det kommer inte som någon överraskning. Både Ferrari och Porsche är nämligen beredda att lätta sina lakan på sina motsvarande bilar (F150 och 918 Spyder). 

McLaren P1 är en bil jag inte tycker tillhör världens snyggaste bilar direkt. Men känns i alla fall bra att jag ska på mässan och kan ge bilen en ärlig chans att övervinna mig!

McLaren har bilvärldens absolut största skor att fylla. Att efterträda McLaren F1, som anses av de flesta som världens bästa superbil är inte en lätt uppgift. Själva är McLaren säkra på att produkten som de kommit fram med klarar uppgiften. Det talas om 0-100-tider på 2,5 sekunder!

Ett av bilens paradnummer är den monstruösa down forcen bilen klarar av att generera! Det är närmare racingbilsklass än superbil som vi känner till i dagsläget!  

Bilen ska drivas av en uppskrämd version av den 3,8 liter stora V8:an du hittar lillebror MP4-12C. Det ryktas om effekt i ca: 800 hästarsklassen. 

Bilen kommer bli strikt limiterad och förmodligen bara byggas i 500 ex till ett pris på strax över 1 miljon euro innan skatter.

Dessa bilder som visar bilens digitala instrumentbräda är det senaste McLaren delat med sig av. Dessa bilder är från en teaser-video som McLaren släppt. Men som ni vet kan jag inte lägga upp videos!

Annonser