Nyligen släppt! W Motors LykanHypersport – Världens första arabiska superbil

798224_466697133393278_2099292778_o_tn

Qatar har just nu en bilmässa som visar flera vassa bilar. Den största nyheten är världspremiären av W Motors LykanHypersport.

Företaget som ligger bakom detta monster till bil har kopplingar till bland annat RUF. Bilen man skapat ska slåss i en knivskarp kategori. Dessa bilar är snäppet värre än de ”normala” Lamborghini, Porsche och Ferrari-bilarna du kan se på somrarna på Stockholms gator. Detta är uppenbart när man läser fakta och prestanda. LykanHypersport är trots det underliga namnet en vansinnig kloss! Eller vad säger du om 0-100 km/h på 2,8 sekunder och en toppfart på 385km/h? Bilen använder sig av extrem teknologi invändigt. Ett litet smakprov är en display invändigt som ger ifrån sig hologram. Detta vågar jag inte gå in närmare på, just på grund av den enkla anledningen att jag inte har en aning om hur detta går till. Men det är rena Science Fictionen!

Motorn i bilen är en RUF-motor på 750 hk och hela 1000 Nm.

En viktig del i att skapa en hyperbil är att inte tillåta vem som helst med pengarna köpa den. Man ska nämligen tillverka ett litet antal. Detta är Koenigsegg bra på. Men bäst är W Motors. Endast sju bilar byggs. Och innan du planerar ett köp ska du nog veta att detta är världens dyraste serietillverkade bil just nu. Den har en prislapp som visserligen bär med sig en 200.000 dollars Cyrus Klepcy Special Edition Klocka. Men summan du får betala för hela paketet är ungefär 21,621,450 SEK. Ska vi sätta detta i perspektiv så kan du med lätthet köpa ett drömgarage med Ferrari FF, Lamborghini Aventador och varför inte en Rolls-Royce Phantom för summan. Och då ha en fet plånbok över! 

Framljusen har en rejäl touch av bling! De har nämligen diamanter runt om själva lyset.

Väljer du att köpa bilen kan du trösta dig med att du iallafall får välja en ädelsten att stoppa in i interiören. Och att din bil bär lite guld på motorhuven. Självklart är ett bra plåster mot det svidande priset att du med största sannolikhet inte kommer stöta på en till likadan bil, varken i kvarteret eller förmodligen inte heller i hela landet.