Dartz Black Snake – Exklusiv monsterbil riktar sig mot Kina

3195302601573321506

Den viktigaste marknaden för flera exklusiva bilföretag är Kina. Med drygt 1,3 miljarder människor är det världens största land sett till befolkning. Detta medför självklart en stor mängd extremt rika invånare. Dessa personer köper ofta allt som andas lyx och är inte blyga med att sticka ut. Den nya Dartz som är endast avsedd för Kina är det perfekta verktyget om man vill synas!

Dartz tillverkar både bepansrade och icke-bepansrade fordon till privatpersoner som tycker att en Hummer är lite väl mjäkig och mainstream. Den blev extra känd efter att komikern bakom filmer som Borat, Ali G och The Dictator, använde sig av en guld folierad Dartz i den sistnämnda filmen. Den senaste Dartzen heter Black Snake. Den har all tänkbar lyx man kan förvänta sig av en bil för ca: $1.000.000. Golvmattor av ormskinn, gulddetaljer utvändigt, exklusiva träslag invändigt och så vidare. Den kanske mest överdrivna detaljen är att du kan få 56 gram Mottra kaviar per månad hemleverat till dig i två månader helt gratis. Eller att du kan välja att få bilens inredning klädd i bland annat valpenis skinn!

Motorn i bilen är som ni förstår en bjässe! Det är en V8:a med dubbla turbo på 5,5 liter som utvecklar 557 hk och 760 Nm vridmoment. Motorn är parad med en automatisk 7-växlad låda. Detta tillsammans med fyrhjulsdrift gör det möjligt att ta dig till 100 km/h på 4,9 sekunder. Du kan alltså accelerera ifrån vilken skurk som helst som sitter i en Audi S5 till hundra blås!

Gillar du att lyssna på musik kan du njuta av den genom bilens Bang & Olufsen ljudsystem.

Att kineser är fans av stora och vräkiga bilar upplevde jag då jag var i Shanghai förra året och såg förlängda versioner av de flesta bilarna. En vanlig bil var Audi A6 L. Det finns L-versioner av A8 i Sverige men inte A6. Det hela var ganska konstigt tyckte jag.

Allt på denna bilen är over the top. Ett perfekt exempel förutom bilens golvmattor av ormskinn är bilens emblem i fronten. Den är nämligen gjord av ett stort antal diamanter…

Personligen tycker jag den här typen av bilar är helt idiotiska. Det är bara lyx och ingen känsla i bilen. Men alla är vi olika och det kommer säkerligen säljas en och annan Black Snake i Kina.

Annonser