Aston Martin Rapide S – 81 hästar upp!

5c3fd489a804df0f4bdf569e2f17b5cd72dac7b8

Aston Martin har uppdaterat sin stora modell Rapide. Bilen heter Rapide S och har förutom ett uppdaterat yttre med bland annat en stor maffig grill, även fått sänkt förbrukning och samtidigt ökat effekten med 81 hk till hela 558 hästar. Detta ska ge en förbättrad prestanda. 0-100 km/h är över på 4,9 sek istället för tidigare 5,2. Toppfarten är numera 190 mph eller som vi säger 305,7 km/h. Det som gör detta extra märkvärdigt är att även förbrukningen har förbättrats. CO2-siffran har gått ner från 355 g/km till 332 g/km. En intressant detalj är att bilen inte använder sig av någon turbo vilket i dagens samhälle är väldigt ovanligt. Även vridmomentet har man ökat med 20 Nm. Från 600 blankt till 620 Nm. Vissa kunder kanske vill ha en motorvägs-racer med kolfiber och kladd? Inga problem! Det fixar Aston Martin genom ”Carbon Exterior Pack”. Detta ger dig massvis med kolfiber runt om bilen. Personligen är inte Aston Martin det märket som kommer upp i huvudet när jag vill komma på en synonym till kolfiber. Men vissa personer kommer säkerligen beställa paketet.

Aston siktar på att slåss med giganterna Porsche Panamera Turbo S och möjligtvis Ferraris underbara FF. Visserligen ligger priset på den sistnämnda en rejäl bit högre än både Porschen och Rapide S. Men let’s be serious. Har du pengarna till en Aston Martin Rapide S och vill ha en fet GT. Då har du förmodligen grus nog i pluskan att köpa en Ferrari FF.

Personlig åsikt: Jag har alltid gillat Rapide. Den har behållit sina proportioner trots att storleken har ökat. Och nu med en bättre effekt och prestanda samtidigt som du är snällare mot jorden låter det som en fantastisk kombination! Aston Martin är företaget för stilfulla personligheter som vet vad dem pysslar med!

Annonser