Bentleys ger SUV grönt ljus! – Här 2016

Bentley-EXP-9F-suv-Concept-02

Förra året visade Bentley ett koncept på Genève-mässan. Det var en suv som andades bling-bling rakt igenom! Men designen fick ett otrevligt bemötande och Bentley började skissa om bilen. Nu bekräftar Bentleys VD att bilen fått grönt ljus!

Efter en misslyckad premiär av Bentleys koncept suv EXP 9F i mars förra året på Geneva International Motor Show drog man tillbaka bilen. Lamborghini släppte även dem deras version av en suv som kallades Urus. Men dålig ekonomi resulterade i att båda suvarna blev nekade eftersom ägarbolaget VAG ville pressa kostnader. Men nu har Bentleys VD Wolfgang Schreiber alltså bekräftat att det kommer en tredje bil i Bentleys modellutbud. Vi får dock vänta till 2016 innan vi har en suv från Bentley på gatorna. Designen som jag personligen tycker är maffig och exklusiv på ett Bentley-vis fick som sagt extremt dålig kritik. Men nu ska bilen ritas om till en design som passar Bentleys image bättre. Vi kan även vänta oss en efterträdare till den extremt lyckade Continental GT två år efter premiären av suven.

Personligen hoppas jag på en maffig och exklusiv suv från Bentley som andas lyx och elegans på samma gång. Det handlar om att tjäna pengar och visst kanske en suv är lite själ-säljande men det är den vägen industrin går och då kan man inte annat än att hänga på trenden. Bilen spås sälja bra i Kina och Ryssland.

Annonser