Senaste nytt: Ferraris kommande hyperbil kan komma att heta Imola

Ferrari-F150-teaser-1-Custom-610x400

Det bubblar på nätet med nyheter och bilder på nya Ferrarin som ska ersätta Enzo. Det senaste är att den kan komma att få namnet Imola. Det har länge ryktats om F150 istället för F70 som det var tal om först. Men nu kan det alltså handla om ett tredje namn. För er som inte känner till Imola så är det en racingbana i Italien. En fruktad bana som krävt flera liv under åren. Den tveklöst mest tragiska olyckan var den som krävde livet på Ayrton Senna. Den skedde på en av de snabba delarna och efter den olyckan byggdes banan om. Så namnet bär helt klart en historia som heter duga!

Själva bilen kommer visas tidigt i år för nyckelkunder hos Ferrari och tidigt i vår på Genève. Det är inte bekräftat helt men på hemsidan för mässan finns bilen med så att det känns högst troligt! Mig passar det som handen i handsken eftersom det är den internationella mässan jag besöker varje år. I samma arkiv hittar man även McLaren P1 och Porsche 918 Spyder, så det verkar dugga tätt med värstingbilar i år.

Bilen kommer drivas av en V12:a på 6,3 liter och samtidigt vara bestyckad med ett HY-KERS system för extra effekt. Men läser ni min blogg så vet ni säkert redan detta.

Annonser