Okänd: Marussia B2 – En riktigt okänd ryss

marussia-b2.1600x1062.Apr-25-2012_10.04.01.240644

Att små bilföretag föds i allt snabbare takt är inte någon hemlighet. Tyvärr dör dem allra flesta ganska fort. En anledning är att det krävs så extremt mycket för att klara sig i en allt hårdare miljö. Men då och då dyker det upp företag som har det där lilla extra. Det finns i dagsläget två extremt bra exempel på detta. Italienska Pagani och vår svenska stolthet Koenigsegg. Nu har ryssarna gett sig in i leken också! Företaget från Ryssland heter Marussia och är till och med med i Formel 1.

Marussia B2 är den senaste av företagets bilar och är efterträdare efter B1. Den förstnämnda bygger på B1 men är värre på alla sätt! Den kanske inte har så mycket att säga till om jämfört med Koenigsegg och Pagani, men 0-100 km/h avverkas på snabba 3,8 sekunder. Toppfarten kanske inte skriker superbil lika mycket som utseendet. B2 klarar 250 km/h. Det är dock gott och väl för dem flesta! Motorn är en V6:a på 3,5 liter med turbo. Effekten ligger på 420 km/h. Det är i dagens mått inte speciellt salt, men vikten på 1.100 kg gör att bilen är kvick och det är väl det viktiga med en sportbil?

Personligen tror jag tyvärr inte så hemskt mycket på företaget. För att överleva måste man vara bäst på något eller erbjuda något unikt. Marussia B2 är varken snabbast och inte heller är den unik på något sätt. Jag hoppas iallafall att företaget överlever för att bilen är riktigt vass. Den är lägre än Lamborghini Aventador och bredare än Ferrari 458 Italia vilket gör att den ser skräckinjagande ut.

Annonser